Ook deze website gebruikt
cookies. Niets spannends hoor.

Daisy lane is sabine wijsman en andersom.

Een interview met In de buurt Tilburg uit 2017
Sabine Wijsman van bloemenwinkel Daisy Lane nam vijf jaar geleden een grote stap. Ze begon haar bloemenwinkel in een voor haar nieuwe stad – tijdens de crisis. “Toen dacht ik als ik het nu al overleef, kan het alleen maar beter worden.”

“Ik kwam hier wonen en had een week later al een eigen winkel. Ik kom uit het westen, uit de bollenstreek. Eigenlijk was ik wel een beetje klaar met het westen. Ik heb daar heel lang in een mooie bloemenwinkel gewerkt, maar ik kwam op een punt dat ik dacht of ik ga mij om laten scholen of ik begin een eigen winkel.” Het werd dat laatste. “Glasstudio Amazing Projects van Mark en Caro zochten iemand om het pand mee te delen. We hadden in januari van 2012 een gesprek en op 1 april 2012 stond ik al in de winkel. Alles is echt in een stroomversnelling gegaan. De winkel beginnen was ook mijn inburgeringscursus in Tilburg, haha. Door mijn zaak leerde ik gelijk veel mensen kennen.”

126044861 397049041491887 7931214477102777580 n

Madeliefjes in het gras

Vijfenhalf jaar later is Daisy Lane een begrip bij bloemenliefhebbers. De naam van de zaak is eigenlijk bekender dan die van de eigenaresse. “Mensen denken vaak dat ik Daisy heet. Ik krijg wel eens mailtjes met beste mevrouw Lane. Dat vind ik niet erg, hoor! Daisy’s zijn natuurlijk madeliefjes. De naam komt van madeliefjes in het gras. Wie wordt daar niet vrolijk van?

Intensere kleuren

Dat eigenwijze zit hem in de collectie van de winkel en het presenteren van de boeketten. “Ik probeer wat bijzondere soorten in de zaak te zetten. Bij ons zijn de kleuren van de bloemen net wat intenser dan bijvoorbeeld een tuincentra of de gemiddelde bloemenwinkel.” De manier van bloemschikken bij Daisy Lane is echt een veldboeket. “We hebben wel een beetje groen, maar het moet echt een ondersteunende functie hebben en niet als opvulmiddel. Met mijn winkel wil ik mensen op een andere, frisse manier naar bloemen laten kijken. Het doel is echt om de bloemen supermooi tot hun recht te laten komen.”

Relaxte sfeer

Sabine doet erg haar best om een relaxte sfeer neer te zetten. “Mensen kunnen zelf een plaatje opzetten. Ik krijg veel complimenten over de muziek en dat klanten het totaal niet erg vinden om iets langer te moeten wachten.” Middenin de zaak staat een pastelkleurige bank met gezellige dekentjes en kussens. Het is af en toe de mand van winkelhond Bobbie die vaak op het gemakje even bij klanten komt buurten. Zo springt hij ook tijdens het interview gezellig op de bank en blijft daar lekker rustig liggen. “Bobbie staat ook al op trouwfoto’s die hier in de zaak zijn gemaakt. Dan komt hij er gewoon bijstaan.”

Img 7197

Tilburg is mijn thuis

Hoe overtuigd Sabine ervan was dat ze weg moest uit het Westen, zo zeker is de bloemist dat ze nog wel even in onze stad blijft. “Tilburg is echt mijn thuis geworden. Ik hou wel van dat rauwe randje van de stad. Het is hier heel veelzijdig met verschillende mensen. Het bruist hier van de creativiteit en het is wel een stad, maar niet een waar je in verdrinkt. Dat vind ik belangrijk. Er wordt hier zoveel georganiseerd. Zelf gaan wij ook leuke samenwerkingen aan met de buurtcamping, festival Mundial en de Dwalerij.”

Ik wil mensen op een andere, frisse manier naar bloemen laten kijken


Eigen creativiteit

Als het aan Sabine ligt dan blijft Daisy Lane ook lekker zoals het nu is. “Ik waak ervoor dat het niet te groot wordt, zodat ik zelf niet bezig kan zijn. Ik ben een eigen winkel begonnen zodat ik mijn eigen creativiteit en passie voor het vak kwijt kan. Daar wil ik de ruimte voor blijven houden. Het is hard werken, maar ik krijg hier zoveel voldoening voor terug.”